Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Niciun Sau Nici Un

Niciun Sau Nici Un

Niciunul nu știe să scrie corect. (nu e proastă și nu e nici o persoană incultă.) nici o2 conjcț.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Şi, curios sau nu, acest lucru are loc şi în domeniul gramaticii. Observi cu în aceste cazuri, nicio exprimă ideea de deloc / nimeni. Sau nu e nicio lumină aprinsă.

Pukka All Projects
vizitati articolul complet aici : https://pukka.ro/
Nu se vedea nicio pasăre, nu se auzea niciun glas(marin preda). Niciun şi nicio apar scrise astfel atunci cand fac referire la o cantitate egală cu 0. Pentru că ambele sunt pronume sau adjective pronominale compuse cu articol nehotărât informația transmisă de niciun/nicio, respectiv niciunul/niciuna diferă de informația pe care o transmite nici un/nici o, nici unul/nici una.

De ce comparăm situația lui niciun/nicio cu vreun/vreo?

Nu se vedea nicio pasăre, nu se auzea niciun glas(marin preda). Conform doom (dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române), editia 2005, care instituie regulile valabile pentru limba. Se scriu separat, în două cuvinte, în următoarele cazuri :

Se observă că în astfel de situaţii. Observi cu în aceste cazuri, nicio exprimă ideea de deloc / nimeni. Noile norme adoptate odată cu doom2 spun că toate formele pronumelui nicunul/niciuna și ale adjectivului pronominal corespunzător nicun/nicio se scriu.

Hbaqecxkyepgwm
vizitati articolul complet aici : 1 day ago
Postarea repetată de întrebări/răspunsuri ce încalcă regulamentul tpu va duce la suspendarea sau chiar la anularea contului. Atunci când o/un este numeral, situația se schimbă: Niciun şi nicio apar scrise astfel atunci cand fac referire la o cantitate egală cu 0.

Nu am vazut nici un baiat si nici o fata cunoscuta in parc.

Pentru că ambele sunt pronume sau adjective pronominale compuse cu articol nehotărât informația transmisă de niciun/nicio, respectiv niciunul/niciuna diferă de informația pe care o transmite nici un/nici o, nici unul/nici una. Nu îmi place de nicio culoare. Trebuie înţeles că această regulă nouă nu înseamnă că nicio, niciun (şi flexiunea lor:

Adăugat vineri, 26 aprilie 2013 adăugat de chira maria magdalena. You can follow any responses to this entry through the rss 2.0 feed. Postarea repetată de întrebări/răspunsuri ce încalcă regulamentul tpu va duce la suspendarea sau chiar la anularea contului.

Https Philarchive Org Archive Sfeddf
vizitati articolul complet aici : 2
Nici un se scrie dezlegat atunci când este format din: Confuzia domnește printre vorbitorii nativi care nu au obișnuința scrisului. Eu recunosc faptul ca pana azi nu am auzit de ''nicio'' scris asa.

Both comments and pings are currently closed.

Tatăl meu nu e un om rău și nici un morocănos, este doar timid. „nici o se scrie separat doar atunci când indică o negaţie repetată. Nicio, niciun, nici o, nici un.

Posting Komentar untuk "Niciun Sau Nici Un"